Veelgestelde vragen

Het reserveren van een vakantiewoning
Nadat u de vakantievilla geboekt heeft via deze website, ontvangt u zo snel mogelijk bericht of de reservering daadwerkelijk kan plaatsvinden.
Indien dit zo is, ontvangt u een boekingsbevestiging met daarin een verzoek tot aanbetaling.
Het bedrag dient binnen 5-7 dagen op onze rekening bijgeschreven te zijn.
Ook het huurcontract wat u per mail ontvangt dient per omgaande te worden ingevuld, ondertekend en opgestuurd te worden (of gescand en per email).

Voor de klanten uit Europa:
U krijgt een BIC en IBAN code op, zodat u kosteloos geld naar Nederland kunt overmaken.

Betaling restanthuur.
Zes weken voor aankomst dient de volledige huur betaald zijn (incl. borg, eindschoonmaak, toeristenbelasting en linnengoedpakket).
Nadat deze volledige huursom door mij is ontvangen, krijgt u daarvan een ontvangstbevestiging. Tevens krijgt u toegestuurd: een routebeschrijving, informatie over de woning en de sleutel en een folder met tips over de omgeving.
In elke vakantiewoning is een informatie map aanwezig met VVV folders en tips van de eigenaar.

Linnengoed:
Bed-bad en keukengoed kunt u huren. Bij reservering van de woning kunt u mij laten weten of u een linnengoedpakket wilt. Voor bijna elke woning geldt trouwens dat u zelf de strand/zwembad lakens meebrengt.

Zwembad:
U heeft een privé zwembad, vergeet dan niet van thuis leuke vermaak spullen mee te nemen zoals zwembandjes, luchtbed, dolfijn, waterpistool en een opblaasbal.
Uiteraard is het in de toeristische gebieden en de grote supermarkten ook allemaal te koop.

Supermarkten:
U treft in Vallon Pont ‘Arc en Ruoms meerdere supermarkten aan die vaak nog een groter assortiment hebben dan in Nederland. Ook in Frankrijk kent men een Lidl, Aldi terwijl de Champion of Super U vergelijkbaar is met het luxe assortiment van bijvoorbeeld AH.
Ook is het leuk om uw inkopen te doen op de markt. Elke week is er ergens wel een markt (meestal alleen de ochtend!). Alle info vindt u in de folder die u van mij krijgt over uw vakantiewoning.

Routekaart:
Een actuele route- of detailkaart (bijv. van de Dordogne of Ardèche) is zeer goed verkrijgbaar bij elk Frans benzinestation, supermarkt of boekhandel.

Annulering en/of reisverzekering:
U kunt zelf digitaal een annulerings*- en/of reisverzekering afsluiten, bijv. via www.centraalbeheer.nl
U kunt als basis daarvoor de optelling van de huursom van de boekingsbrief of van het huurcontract gebruiken.
*Jaarlijks worden er vakanties door plotselinge ernstige omstandigheden geannuleerd.
TIP: Voorkom (betalings)problemen en sluit zo’n verzekering af.

L.P.G.
Als uw auto op gas rijdt is het verstandig om nog op de snelweg te tanken.
In de kleinere dorpen in Frankrijk is n.l. meestal geen LPG verkrijgbaar, wél in de grotere steden.

Wasmachine/Vaatwasser:
In de vakantiewoningen is een wasmachine / droger en vaatwasser aanwezig). Neem van thuis zelf een paar blokjes mee om te (vaat)wassen.

Tuin:
De tuin en borders wordt gedurende het zomerseizoen in de nacht gesproeid. Wij zouden het zéér op prijs stellen indien geen kleding, handdoeken, stoelen e.d. op het gras of op het terras van het het zwembad (aan de kant van het gras) laat liggen. Het is anders de volgende ochtend echt nat.

Vertrek:
Laat bij vertrek geen eigendommen achter en kijkt u vooral ook goed de trommels en blikken na. Neem alles wat van u is mee (toastjes, beschuit, pinda’s, chips, koek) en was alles af. Zo kan de volgende huurder zijn spullen ook weer goed opbergen. Dat geldt natuurlijk ook voor de spullen in de koelkast en vriezer. Laat s.v.p. niets achter.
Last but not least: leg de sleutel weer neer op de plek waar u hem vond.

Eindschoonmaak:
Hou er dan rekening mee dat wél van u verwacht wordt dat de vaatwasser geheel ontruimd is, dat er een schoon aanrecht is, dat de kookplaat en koffiezetter schoon zijn en de koelkast/vriezer op ontdooistand staat.
Indien deze zaken niet schoon worden aangetroffen, heeft de schoonmaakster meer werk en kan dit van de borg worden afgehouden.