Het vakantiepark Domaine Les Rives de l’Ardèche is gelegen aan de bekende rivier de Ardèche. Het is gelegen nabij het gezellig dorpje Vallon Pont d’Arc, op slechts 3 minuten rijden van het centrum. Als u door de authentieke straatjes slentert, over markten en op een van de vele terrasjes plaatsneemt bevindt u zich middenin de typisch Franse cultuur. Voor natuurliefhebbers deze locatie een perfecte uitvalsbasis. De grote diversiteit aan bloemen, planten en dieren maakt het een schitterende locatie voor een prachtige vakantie in de natuur. Vergeet niet het indrukwekkende Gorges de l’Ardeche te bezoeken! Zowel het Domaine als haar omgeving laten u een fantastische vakantie beleven!

Ardèche
Onverwacht mooie rotstekeningen die veel ouder zijn dan Lascaux: Frankrijk is in de ban van La Caverne de Pont d’Arc die pas sinds 2015 is geopend voor publiek. Een unieke plek te bezoeken. ‘Toetanchamon’ van de prehistorische grotten. Alleen al de ontdekking van de grot is spectaculair. Pas in 1994 zagen 3 Franse speleologen een paar kleine rode strepen op een steen in de buurt van Vallon-Pont-d’Arc in de Ardèche. Een leek was er vast aan voorbij gelopen, maar deze kenners zagen meteen dat ze iets belangrijks op het spoor waren. En inderdaad: achter een vele duizenden jaren geleden ingestorte rotswand, ontdekten ze enkele van de best bewaarde prehistorische muurschilderingen ter wereld.

Gorges d’ Ardèche is een kloof langs de rivier de Ardèche in de oude provincie Vivarais in het zuiden van de Ardèche in Frankrijk. Het kloofdal heeft enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. De Gorges de l’Ardèche loopt van de plaats Vallon-Pont-d’Arc tot aan Saint-Martin-d’Ardèche. Er langs loopt de D290, een bochtige route met diverse uitzichtpunten. Ook per kano of kajak is de Gorges de l’Ardèche te verkennen. Er zijn diverse grotten. Bekend is vooral de Pont d’Arc nabij Vallon-Pont-d’Arc, een door de natuur gecreëerde boogbrug over de rivier.